Zarząd Województwa Lubuskiego
na wniosek Lokalnej Grupy Działania
Fundacja „Porozumienie Wzgórz Dalkowskich”

informuje o możliwości składania za pośrednictwem LGD Fundacja „Porozumienie Wzgórz Dalkowskich” wniosków o przyznanie pomocy w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013, oś 4 LEADER, działanie 4.1/413 – Wdrażanie lokalnych strategii rozwoju na:

Operacje, które nie odpowiadają warunkom przyznania pomocy w ramach Osi 3, ale przyczyniają się do osiągnięcia celów tej osi tzw. „Małych projektów” Ostatni !!! (120%)

• limit dostępnych środków: 294 076,10 zł
  • termin składania wniosków: 26.06.2014r. – 11.07.2014r.
  • minimalne wymagania, których spełnienie jest niezbędne do wyboru operacji, to otrzymanie minimum 3,6 pkt.  w ramach oceny zgodności z  lokalnymi kryteriami wyboru.

Lokalne Kryteria Wyboru – Male Projekty [POBIERZ]

linia-pozioma

Operacje, które odpowiadają warunkom przyznania pomocy w ramach działania „Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw”Ostatni !!! (120%)

• – limit dostępnych środków: 473 930,00 zł
  • – termin składania wniosków: 26.06.2014r. – 11.07.2014r.
  • – minimalne wymagania, których spełnienie jest niezbędne do wyboru operacji, to otrzymanie minimum 3,9 pkt.  w ramach oceny zgodności z  lokalnymi kryteriami wyboru.

linia-pozioma

Operacje, które odpowiadają warunkom przyznania pomocy  w ramach działania „Różnicowanie w kierunku działalności nierolniczej” Ostatni !!! (120%)

• – limit dostępnych środków: 48 670,00 zł
  • – termin składania wniosków: 26.06.2014r. – 11.07.2014r.
  • – minimalne wymagania, których spełnienie jest niezbędne do wyboru operacji, to otrzymanie minimum 2,7 pkt.  w ramach oceny zgodności z  lokalnymi kryteriami wyboru.

linia-pozioma

Miejsce i tryb składania wniosków – wnioski należy składać bezpośrednio w biurze LGD: Fundacja „Porozumienie Wzgórz Dalkowskich, 67-124 Nowe Miasteczko ul. Głogowska 10, w dniach: od poniedziałku do piątku, w godz. 8ºº – 15ºº.

Szczegółowe informacje dotyczące naboru, w tym kryteria wyboru operacji i wykaz niezbędnych dokumentów wraz z formularzem wniosku o przyznanie pomocy, dostępne są w biurze oraz na stronie internetowej LGD Fundacja „Porozumienie Wzgórz Dalkowskich”: www.wzgorzadalkowskie.pl, a także w siedzibie oraz na stronie internetowej Departamentu Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego: www.prow.lubuskie.pl.  w siedzibie oraz na stronie internetowej Wydziału Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego: www.prow.dolnyslask.pl, a w przypadku operacji z pkt. 2 także na stronie internetowej Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa www.armir.gov.pl

Dodatkowo informacji udzielają: Przemysław Maksymów i Tadeusz Walkowiak tel. 68 3888 431

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Ogłoszenie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007 – 2013.