Centrum Integracja Zielona Góra zaprasza do udziału w projekcie „Wsparcie absolwentów we wchodzeniu na rynek pracy II”

Projekt skierowany jest do osób niepełnosprawnych w stopniu znacznym i umiarkowanym ze sprzężonymi niepełnosprawnościami (co najmniej dwie współistniejące niepełnosprawności), będących absolwentami szkół ponadgimnazjalnych, policealnych oraz uczelni wyższych, pozostających bez zatrudnienia, nie mających ukończone 30 lat. Nie będących równolegle Beneficjentami innego projektu systemowego realizowanego przez POKL lub PFRON

W ramach projektu oferujemy m.in.:

• opracowanie indywidualnych planów działania (IPD) dla każdej osoby
  • szkolenia zawodowe (np. grafik komputerowy, pracownik biurowy, księgowość, kosmetyczka) oraz podnoszące kwalifikacje
  • praktyki zawodowe (min. 40h )
  • staże rehabilitacyjne 3-6 mc ( stypendium stażowe)
  • indywidualne i grupowe wsparcie m.in. psychologa, doradcy zawodowego, lekarza, prawnika
  • warsztaty Aktywizacji społeczno-zawodowej
  • warsztaty dla rodzin i opiekunów (wsparcie m.in. psychologiczne i prawne)
  • dofinansowanie do zakupu podręczników

Okres realizacji: 01.12.2013 r. – 28.02.2015 r.

Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Program Operacyjny Kapitał Ludzki, I. Zatrudnienie i integracja społeczna, 1.3. Ogólnopolskie programy integracji i aktywizacji zawodowej, 1.3.6. Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.

Osoby zainteresowane prosimy o zgłaszanie się pod numerem telefonu 068 328 64 80, kom.505 607 170, osobiście w siedzibie Stowarzyszenia przy ulicy Sowińskiego 2/1, 65-419 Zielona Góra, lub mailowo na adres: zielonagora@integracja.org (prosimy o przesyłanie CV wraz z informacją o stopniu i rodzajach niepełnosprawności)