Projekt współfinansowany z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w ramach działania 6.3 Inicjatywy lokalne na rzecz podnoszenia poziomu aktywności zawodowej na obszarach wiejskich.

W projekcie uczestniczyło 15 Kobiet z obszaru gmin: Nowe Miasteczko, Bytom Odrzański oraz Niegosławice.

Celem projektu było umożliwienie nabycia nowych kompetencji i umiejętności przydatnych w życiu prywatnym a także zawodowym przez kobiety zamieszkałe na obszarze wiejskim.

W ramach projektu:

  • przeprowadzono 100 godzin szkolenia z zakresu przyrządzania, gotowania, dekorowania potraw oraz savoir vivre przy stole,
  • opracowano i wydano amatorską książkę kucharską – zbiór przepisów opracowanych przez uczestniczki projektu.
  • przeprowadzono warsztaty, których celem było określenie osiągniętych założeń projektu i nakreślenie przyszłych celów współczesnych kobiet na wsi, w tym kierunków rozwoju polskich kobiecych organizacji pozarządowych.