01.07.2016r. w siedzibie ODL Fundacja Porozumienie Wzgórz Dalkowskich odbyło się spotkanie informacyjno-szkoleniowe z Laureatami IX edycji konkursu Działaj Lokalnie. Celem spotkania było podpisanie umów na realizacje nagrodzonych projektów, złożonych w ramach konkursu DL. Koordynator projektu pogratulował tegorocznym zwycięzcom oraz podziękował im za zaangażowanie w sprawy społeczne lokalnych mieszkańców. To już 5 edycja konkursu którą realizuje ODL Fundacja Porozumienie Wzgórz Dalkowskich. W tym roku rozdaliśmy organizacjom i grupom nieformalnym 165.000zł. Z tej puli środków dofinansowanie otrzymały 34 inicjatywy społeczne realizowane w ramach programu.
Wszystkim Grantobiorcom  serdecznie gratulujemy i życzymy owocnej pracy podczas realizacji działań.

Partnerami tegorocznej edycji Programu Działaj Lokalnie na Wzgórzach Dalkowskich są: Powiat Polkowcki, Związek Gmin Zagłębia Miedziowego oraz 13 gmin z terenu Wzgórz Dalkowskich: Gaworzyce, Grębocice, Radwanice, Żukowice, Jerzmanowa, Polkowice, Otyń, Brzeźnica, Bytom Odrzański, Nowe Miasteczko, Kożuchów, Niegosławice oraz Szprotawa.

gallery